Noen ganger er bestevenner så like at det eneste som skiller dem er utseendet. De prater likt, hobbyer er like, klær og utstråling kan være identiske. Slik er det for femåringene Jax og Reddy også.

Lyda Stith Rosebush la nylig ut en historie på Facebooksiden Love What Matters. Den ble raskt delt, og støtter teorien om at fordommer er noe man lærer, ikke noe som er medfødt.

Lydias fem år gamle sønn Jax var overbevist om at han og bestevennen Reddy var prikk like, og umulige å se forskjell på. Den eneste forskjellen var sveisen. Jax sitt hår stod rett opp, og Reddy hadde maskinklippet, kort hår.

Facebook / Love What Matters

Jax foreslo derfor at han skulle klippe seg i helgen, slik at han kunne lure klasseforstanderen. For hvordan i alle dager skulle læreren se forskjell på Jax og Reddy om de hadde like frisyrer? Det hørtes ut som en vanntett plan!

«Jax var så ivrig over å gå på skolen på mandag med samme frisyre som Ruddy. Han tenkte det skulle bli kult å forvirre læreren sin», skriver moren Lydia på Facebook.

«Om ikke dette er et bevis på at hat og fordommer er noe som læres, vet jeg ikke hva det er», skriver hun, før hun fortsetter, «den eneste forskjellen Jax ser på seg selv og bestevennen, er sveisen deres.»

Hvor fantastiske er ikke barn? De ser mennesker for det de er. Jax ser Reddy som sin bestevenn – ikke som sin bestevenn med mørk hud. Den eneste forskjellen Jax ser, er frisyrene deres, ikke hudfargen.

Se videoen her – og DEL gjerne med dine venner!