Psykologitester er ofte basert på tolkninger av det man først oppfatter i et bilde.

Dette er en slik test. Den bør nok ikke tas for alvorlig, men kan faktisk avsløre noe interessant om hvordan hjernen din fungerer.

Det hele handler om kognitiv illusjon. Det vil si at øyet sender informasjon til hjernen. Hjernen forsøker å knytte informasjon opp mot ting vi har sett før og “fullfører” informasjonen, slik at den kan behandles så raskt som mulig.

Dette er en mekanisme som gjør det lettere for oss å oppfatte ting i hverdagen, uten at vi trenger å tolke det store bildet hver gang.

Hva la du først merke til i bildet under? Les videre for å se hva det kan avsløre om nettopp din personlighet.

Foto: Ukjent.

Hvis du så en krokodille…

Da er du mest sannsynlig en person som ser det store bildet i ting og du legger ikke alltid merke til de små detaljene. Det kan være en fin egenskap fordi du slipper å overtolke situasjoner og bruke energi på små detaljer.

Denne tolkningen antyder også at du mest sannsynlig er en praktisk og trygg person. Du tar livet med ro og er ikke villig til å ta store risikoer.

Hvis du så en båt…

Da har du øye for detaljer og det er ikke mye som slipper forbi ditt syn uten at det blir oppdaget.

Du blir beskrevet som unik og kreativ.

Husk å ikke bli oppslukt av de små detaljene så du glemmer det store bildet. Dette gjelder spesielt om du er en kunstner eller student.

Du er en nøye person og stiller høye krav til deg selv. Dette er en fin egenskap fordi du alltid legger 100% i ditt arbeid. Utfordringen er at det over tid kan være slitsom for deg.

Del gjerne testen videre å se hva vennene dine ser først.