Ed Moseley, fra Atlanta i USA, har rukket å bli hele 86 år gammel og er bestefar til flere.

Han er nå pensjonist, men jobbet hele sitt yrkesaktive liv som ingeniør. Han er engasjert i lokalsamfunnet og fikk nylig nyss om at det lokale sykehuset hadde behov for strikkede klær til premature babyer.

Han ville gjerne bidra, men den store utfordringen var at han ikke kunne strikke.

Han lot ikke dette stoppe seg. Han hadde nemlig selv opplevd å være innlagt på sykehuset og mottatt gaver fra frivillige. Så han bestemte seg for å lære seg å strikke og ba datteren om hjelp.

Datteren kjøpte inn både garn og instruksjonshefter og Ed satt i gang. Han lærte seg fort teknikken, kanskje takket være ingeniør utdannelsen? Snart strikket han en babylue i timen.

Han bor på et gamlehjem, og her er det flere ivrige strikkere. Nylig leverte de hele 300 luer til fødeavdelingen, Ed stod for 55 av dem. Ikke dårlig for en som nylig hadde lært seg å strikke.

Foto: Northside Hospital Healthcare System/Facebook

Sykehuset og de nybakte foreldrene som kommer dit, er henrykt over gavene fra de frivillige strikkerne. Historien om Ed har berørt hjertestrengene, fordi han har brukt så mye tid og energi på å lære seg å strikke og lage gaver til barn som trenger det.

Nå har også flere av skolene i området begynt å lære elevene å strikke.

Hvis 86 år gamle Ed kan lære seg dette, kan alle lære seg det. En god måte å lære noe nytt og samtidig bidra i samfunnet.

Vi synes det er fantastisk at 86-åringen har inspirert så mange til å hjelpe. Del gjerne historien videre og spre det gode budskapet.