Dagens vits!

En ung gutt fra Sandnes flyttet til Oslo og gikk til et stort kjøpesenter for å søke jobb.

Sjefen for kjøpesenteret spurte: “Har du selgererfaring?” Gutten svarte: “Nå ja, jeg har jobbet litt som selger hjemme i bygda.” Ettersom sjefen syntes gutten virket trivelig og frampå, bestemte han seg for å ansette han.

Han sa til gutten: “Du kan begynne i morgen tidlig. Jeg kommer ned etter stengetid i morgen kveld, og hører hvordan din første dag på jobb har vært.”

Gutten hadde en tung dag, men til slutt var den over. Etter stengetid kom sjefen ned slik han hadde lovet dagen før.

“Hvor mange salg gjorde du i dag,” spurte sjefen. Gutten svarte: “En.”

Da spurte sjefen, litt forundret: “Bare en? Våre selgere bruker normalt å gjennomføre mellom tyve og tredve salg på en dag. Hvor mye penger var det snakk om?” Gutten svarte: “1 911 138 kr.”

Sjefen ble svært overrasket og sa: “1 911 138 kr! Hva solgte du til ham?”

Gutten svarte: “Først solgte jeg en liten fiskekrok, deretter en mellomstor fiskekrok. Dernest solgte jeg en stor fiskekrok. Siden ble det fiskesnøre. Da jeg spurte hvor han skulle fiske, svarte han at han skulle dra ned til kysten.

Da sa jeg at han kunne trenge en båt, så vi gikk ned til båtavdelningen. Der solgte jeg ham den store Baylineren med doble motorer. Det viste seg imidlertid at hans lille Honda Civic ikke kunne dra den store båten.

Derfor tok jeg ham med til bilavdelingen, hvor jeg solgte ham en Chevrolet Taho, en 4-hjulstrekker.”

Sjefen, som nå var i sjokktilstand sa: “Så du mener altså at en mann kom inn for å kjøpe en fiskekrok, og du klarte å selge ham både båt og bil?”

Da svarte gutten glatt: “Nei, nei! Han kom inn for å kjøpe tamponger til sin kone, og da sa jeg at han like gjerne kunne dra og fiske, ettersom helgen allikevel var ødelagt!