Dagens vits! :D

Det var en indianerstamme som akkurat hadde mistet høvdingen sin, og tradisjonen tro måtte sønnen hans bli neste høvding. Problemet var bare at han var bygutt og kjente ikke noe til indianertradisjoner, men høvding ble han likevel.

Så en dag kom stammen til ham og sa: “Nå må du si oss om det blir en kald eller varm vinter, så vi kan være forberedt”. Høvdingen hadde ikke peiling på hvordan man skulle tyde været, så han bare så opp mot himmelen og lot som han kunne se tegn i været.

Han sa nølende: “Ja, det ser ut til å bli en kald vinter, så det er best dere går i gang med å samle ved så vi har noe å varme oss på”. Og stammen gikk i gang med å hogge trær og samle inn.

Da kom høvdingen på at det var et meteorologisk institutt ikke langt borte. Så han ringte dem og spurte hvordan vinteren ville bli. “Vi ser at det vil bli en ganske kald vinter”, sa de. “Takk og lov”, tenkte høvdingen. “Da blir jeg ikke gjort til latter likevel”. Så sa han til stammen at etter nærmere undersøkelser kunne han se at det ville bli en kaldere vinter enn vanlig, så stammen hans bare intensiverte vedsankingen.

Så ringte han enda en gang til meteorologen. “Dere er helt sikre på at det blir en kald vinter”. “Ja, dette kommer til å bli en meget kald vinter, det ser vi enda tydeligere nå”. “Oj”, tenkte høvdingen. “Da får jeg bare si fra til stammen”. Så sa han til stammen at de måtte samle hver eneste pinne de kunne finne, for han hadde sett at denne vinteren ville bli ekstremt kald. Og stammen sanket dermed helt desperat etter ved.

Da ringte han en siste gang til meteorologen. “Dere er helt sikre på at dette blir en meget kald vinter? “Ja, dette blir antagelig den kaldeste vinteren på hundre år”. “Å, det var da voldsomt”, sa høvdingen. “Hva får dere til å tro det”?

“Fordi indianerne samler ved som noen gærninger”