Kreft er en vanskelig sykdom som rammer folk i alle aldre og som dessverre alt for ofte kommer tilbake etter man trodde den var bekjempet. Dette fikk familien til Bailey smertelig erfare.

Bailey begynte å hoste og slet med det foreldrene og legene trodde var en luftveisinfeksjon sommeren 2016. Han ble satt på antibiotika, men ingenting virket. Etter flere prøver, fikk familien den vonde beskjeden. Bailey hadde Non-Hodgkins lymfom.

Foto: YouTube

Non-Hodgkin lymfom er en kreftform som kjennetegnes av ukontrollert vekst i lymfevev.

Behandlingen startet umiddelbart for 8-åringen. Han fikk både cellegift og stråling og legene var fornøyd med hvordan kroppen svarte på behandlingen.

Foto: YouTube

I 2017 mente legene at kreften var beseiret. Bailey måtte fremdeles gå til jevnlige kontroller, men han kunne begynne å leve igjen.

Dessverre varte ikke lykken lenge. Rundt påsken samme året fikk foreldrene Lee og Rachel, beskjeden de fryktet. Kreften var tilbake.

Legene var fremdeles optimister og startet på en ny behandlingsrunde. De mente han hadde 70% sjanse til å bli frisk.

Dessverre tok legene feil denne gangen. En ny undersøkelse i august viste at kreften hadde spredd seg til leveren, lunge og magen. Bailey hadde bare noen uker igjen å leve, men denne sta gutten var ikke klar til å gi seg.

Foto: YouTube

Han hadde nemlig fått en gledelig nyhet; han skulle bli storebror. Antatt termin for lillesøsteren var 3 måneder unna, men Bailey var fast bestemt for å kjempe så han fikk holde henne.

Han fikk sterke smertestillende og familien gjorde sitt beste for å gjøre hans siste måneder til de beste.

Han kjempet i 3 lange måneder før han endelig fikk holde lille Mille i armene sine.

Foto: YouTube

Han fikk være med å stelle lillesøsteren og være en stolt storebror. Han hadde slått legenes prognoser, men nå var han klar til å gi slipp.

22. desember ble han innlagt igjen og på morgen på juleaften så trakk han sitt siste åndedrag.

Han etterlot familien og sin nye lillesøster med de rørende ordene:
«Jeg vil bli, men det er på tide at jeg drar – og blir skytsengelen hennes.»

Nedenfor kan du se et filmklipp med flere bilder av den modige gutten.