Den vesle gutten ble forbrent på 75% av kroppen – Enda skulle historien bli værre…

Foto: vk.com/mama_matveu

Matvey ble født i Tula i Rusland i November 2014. Fødselen gikk bra og babyen var frisk og rask. Han hadde imdlertid gulsott og legene anbefalte at han burde ligge under en spesiell lampe.

Foto: Flickr/Dave Herholz

På grunn av behandlingen var det til en hver tid en sykepleier som passet på den vesle babyen.

På et tidspunkt forlot sykepleieren rommet for å gjøre et kort ærend. Hun hadde nok aldri forestilt seg hvor galt det ville gå.

Da hun var borte eksploderte lampen som behandlet Metvey og det begynte å brenne. Sykepleieren løp tilbake og slukket brannen, men den tre dager gamle gutten hadde allerede fått alvorlige brannskader.

Brannsårene dekket 75% av kroppen og flere organer ble skadet.

Tiden som kom var ekstremt smertefull. Huden løsnet fra kroppen hans, men han var en skikkelig “fighter”. Han ga aldri opp og overlevde smertene.

Foto: vk.com/mama_matveu

Som om ikke brannskadene var nok var ikke tragedien over for den vesle gutten som allerede hadde kjempet for å overleve. Da hans 19 år gamle mor fikk beskjed om hva som hadde skjedd, ble hun knust.

Hun visste at han måtte gjennomgå flere operasjoner og at han trengte omfattende behandling og oppfølging.

Til alles overraskelse bestemte den unge moren seg for at hun ikke ville ta seg av Matvey.

Denne avgjørelsen kom som et sjokk på mange. Hvordan kunne en mor forlate barnet sitt når han trengte henne mest?

Hendelsen ble naturlig nok dekket av flere nyhetsmedier i Russland og den fikk stor oppmerksomhet. Flere frivillige, menneskerettighetsaktivister, leger og befolkningen generelt ønsket å jobbe sammen for å hjelpe den vesle gutten.

Foto: vk.com/mama_matveu

Mediene gjorde at Matvey ble en nasjonal kjendis og de beste sykehusene i landet tilbød sin hjelp. Det var flere familier som ønsket å adoptere den modige gutten.

Den store interessen endte i komplisert drama. Et år etter ulykken konkurrerte to kvinner om å få adoptere Matvey. I tillegg meldte den biologiske moren at hun ville ha han tilbake på grunn av all oppmerksomhet han fikk.

Til slutt bestemte en dommer i saken at en dame som hadde holdt seg i bakgrunnen skulle få adoptere Matvey. Det var Svetlana fra Moskva. Hun hadde holdt seg i bakgrunnen gjennom hele prosessen og ønsket kun å gi den vesle gutten et trygt og godt hjem.

Matvey hadde gjennomgått flere operasjoner og det er fortsatt mange igjen. Han kan flytte på hendene, men legene har ikke klart å rekonstruere nesen hans. Til tross for all smerte og lidenskap, kan Matvey smile og det gjør han ofte.

Foto: matvey-blog.ru

I en alder av to år har Matvey opplevd mer smerte enn de aller fleste vil oppleve i gjennom et helt liv. Hans mot og vilje til å leve er virkelig inspirerende.

Sammen med en adoptivfamilie kan han se frem til et liv fullt av kjærlighet og lykke.

Vi ønsker deg lykke til Matvey. Du har vist en enom styrke og vi heier på deg! <3