Da sønnen gikk opp til nissen gikk moren raskt bort og hvisket “Han er blind og autistisk og veldig fascinert av nissen”. Nissen svarte med et varmt smil, strakte hånden opp – slik at moren ikke trengte å forklare mer.

Dermed gikk han ned fra den høye stolen som alle barna klatret opp på. I stedet satte han seg ned på kne for å hilse på den unge gutten. Han tok seg god tid og lot Matthew utforske alt av ham. Fra skjegget til hatten.

Fordi Matthew ikke kunne se noe selv, fortalte nissen om alt rundt, den røde drakten, reinstyrene og all ting. Måten denne voksne nissen møtte Matthew på var utrolig rørende og et minne han vil huske for resten av livet.

Foto: YouTube

Etter at nissen hadde utforsket skjegget og drakta sa nissen, “Vet du hva? La meg vise deg hvordan det er å kjenne på en ekte reinsdyr!”

Nissen tok Matthew med seg til utstillingen der de hadde satt opp reinsdyrene og lot ham kjenne på dem. Han forklarte om reindyrenes liv på en måte som var forståelig for Matthew.

Det var en fantastisk opplevelse for Matthew og hjertet mitt var fylt med glede mens jeg så hans entusiasme, sa moren etter besøket.

I klippet under kan du se det rørende øyeblikket.