Vi mennesker samler på mye forskjellig og det er ikke alltid at vi helt vet hva vi har eller hva det er verdt.

LT er en amerikaner som mistet nedre delen av beinet i en alvorlig bilulykke. Han slet økonomisk, og hadde knapt midler til å få endende til å møtes. Ja, noen måneder var det ikke mulig å få dekket alle utgiftene.

Foto: YouTube

Fanget i en slik vanskelig, økonomiske spiral, var det få lyspunkter. Så en dag ble han sittende å se på «The Antiques Roadshow». Dette var et auksjonsprogram hvor personer kunne møte opp med gjenstander fra loftet, kjelleren eller stuen som de lurte på om var verdifulle.

En mann kom inn med et teppe han hadde arvet av farfaren og lurte på hva verdien på teppet var. Han mente det kunne være et teppe laget av Navajofolket, noe som ville gjøre det verdifullt.

Han hadde rett og verdien på det teppet ble satt til mellom 350 000 og 500 000 dollar, noe som tilsvarer mellom tre og fire millioner kroner.

Foto: YouTube

LT mente han kjente igjen teppets farger og struktur, og at han hadde et lignende teppe hjemme. Han fant det frem og tok kontakt med Auksjonsfirmaet John Moran Antique & Fine Arts Auctioneers.

De rullet ut teppet og takstmannen holdt pusten. Dette var et ekte, håndvev Navajo teppe laget for velstående stammemedlemmer. Det ble vevd i perioden 1840 til 1850, og var et av bare 50 kjente tepper i den klassen i verden.

Verdien ble satt til 50 000 dollar, men under auksjonen i juni 2012 ble teppet solgt for svimlende 1,5 millioner dollar. Dette tilsvarer rundt 12 millioner kroner.

Et mirakel for LT som nå slipper å bekymre seg for penger. Se hele historien under.

Foto: YouTube

Reaksjonen til LT når han finner ut av teppets verdi er ubeskrivelig. Se det rørende øyeblikket i filmklippet under.