Videoen under, hvor Simon McDermott synger bilkaraoke med faren sin, har blitt en internettsensasjon. Grunnen er både hjertevarmende og hjerteskjærende…

Simons far, Ted McDermott, har vært rammet av Alzheimer i flere år. Nå er Ted på et stadium hvor han sjelden husker familien sin. Han kan også bli voldelig, både fysisk og verbalt.

Etter hvert som Ted ble stadig sykere, oppdaget familien at det var én ting som så ut til å hjelpe ham: Å synge. Når Ted sang, var det nesten som om den gode gamle familiefaren kom tilbake til dem.

Du skjønner, Ted har vært sanger hele sitt voksne liv. Og selv om han glemmer alt annet, husker han alle sangtekstene han har fremført i løpet av langt liv.

Dette ga Simon en ide om å lage en videoserie. I videoene kjører han faren sin rundt omkring i Blackburn. På disse turene synger de gamle slagere av full hals. Pengene de tjener går til Alzheimersaken.

I skrivende stund har videoene bidratt til å samle inn mer enn 500 000,- kroner.

Nylig fylte Ted 80 år. I den anledning la Simon ut en video hvor han og faren synger en imponerende versjon av «Quando Quando Quando». Du kan se filmen lenger ned på denne siden.

P.S. Forskere mener at musikk har en sterkt positiv innvirkning på pasienter med Alzheimer, spesielt sent i sykdomsforløpet.

Hva synes du om innslaget? Trykk LIKER om du også ble imponert! 🙂