Den 33 år gamle kanadiske kvinnen Tanis Jex-Blake hadde lenge gledet seg til en tur til stranden. En glede som hurtig ble vendt til et mareritt, for på Alberta Beach skjedde det noe uventet og høyst upassende.

Tanis er fembarnsmor, og det bærer kroppen hennes ikke overraskende preg av. Hun har blant annet synlige strekkmerker på magen. Likevel valgte Tanis å bruke bikini – det var jo en deilig solrik dag.

Hun hadde ikke ligget lenge på stranden før hun hørte noen snakke høylydt, og det var ikke spesielt pent det de hadde å si. Hun kikket opp og fikk øye på to gutter og en jente som kikket på henne og pekte mens de kom med kommentarer som; «å herre Gud noe så ekkelt» og «ja, det er ille, bare se på det…»

Foto: Facebook/Tanis Goodin

Aller først ble Tanis såret og lei seg, men da hun kom hjem vendte skuffelsen til sinne og hun satte seg ned og postet et innlegg på Facebook:

“Dette er et åpent brev til de to karene og jenta som bestemte seg for å hoppe over arbeidet i dag og heller komme til Alberta Beach for å slappe av i solen, nyte det deilige vannet og drikke litt øl. Jeg beklager at mitt første forsøk på å sole meg i en bikini offentlig på over 13 år var en ekkel opplevelse for dere.”

“Jeg beklager at magen min ikke er flat og stram. Jeg beklager at magen min er dekket av strekkmerker. Men jeg er IKKE lei meg for at kroppen min har båret, gitt liv til, beskyttet og født fem fantastiske, sunne, intelligente og vidunderlige barn.”

“Jeg beklager hvis min 33 år gamle 57 kilo tunge kropp fornærmet dere så mye at dere følte dere måtte peke på og le av meg.
Men jeg vil dere skal vite, at når jeg så på deres “perfekte” unge kropper, kunne jeg bare tenke for meg selv; “hvilke store og fantastiske prestasjoner har deres kropper gjort?”

“Jeg vil også at dere skal vite at selv om jeg holdt mitt hode høyt og lot som om at det dere sa og gjorde ikke påvirket meg –gråt jeg i bilen på vei hjem. Takk for at dere ødela dagen min.”

“Det er folk som dere som gjør verden til et stygt og hatefullt sted. Jeg kan ikke gjøre noe for det, men jeg synes synd på de kvinner som en dag vil bære frem barn og bli «ekle» i deres øyne, ettersom kroppen endres under den mirakuløse prosessen et svangerskap er.”

“Jeg kan bare håpe at dere en dag vil innse at mine «arr» er noe å være stolt av – ikke skamme seg over.”

Nå har innlegget blitt delt tusenvis av ganger på internett, og del du også hvis du er enig i at man ikke skal behøve å skamme seg over kroppen sin.