Å ha skilte foreldre er ikke alltid så enkelt. Barna kan ofte bli sittende igjen med såre følelser og være ekstra sårbare.
Julie Derbyshire var et barn som slet med sine foreldres skilsmisse. De skilte seg da hun var bare 4 år gammel, og hun ble boende med moren i USA. Faren flyttet tilbake til sitt hjemland, England.
Den fysiske avstanden mellom foreldrene var nok tøft for unge Julie, men hun klarte seg ganske bra i oppveksten. Dessverre valgte hun å stole på en venninne i tenårene som ikke viste seg tilliten verdig.
Den såkalte venninnen valgte å spre detaljene om Julias sorg og vonde følelser knyttet til foreldrenes skilsmisse. Dette ble starten på et mareritt som Julia ikke klarte å komme seg ut av.
Flyttet til sin far
I et forsøk på å gi Julia hverdagen tilbake og la henne få bygge opp seg opp igjen, ble foreldrene enig om at hun skulle flytte til England. Å flytte til et nytt kontinent måtte jo være nok til å stoppe mobbingen og gi Julia livet tilbake?
Dessverre var ikke mobberne klar til å gi slipp på Julia. De må ha fått en pervers tilfredstillelse av å plage henne, for de fortsatte selv om hun nå bodde i et annet land. Sosiale medier og andre internettbaserte kanaler bryr seg ikke om avstand, så mobberne fortsatte å bryte henne ned.
Hun klarte ikke mer
Julia fikk mye støtte fra sine foreldre, men hun klarte ikke å håndtere mobbingen. En dag faren kom hjem, fant han Julia på rommet sitt. Hun hadde hengt seg. Fortvilet skar han henne ned og begynte med førstehjelp. Han fikk kontakt med nødtelefonen og hun ble kjørt til intensivavdelingen med ambulanse.
Dessverre var det lite legene kunne gjøre for Julia. Etter fem dager kom meldingen foreldrene fryktet: hun ville aldri våkne igjen.
Faren måtte gi tillatelses til at maskinene som holdt henne i livet ble slått av. Bare 16 år gammel sluttet Julia å puste.
Faren, Adrian, har nå begynt å dele bilder fra Julias liv og død på Facebook og sosiale medier.
Hans mål er å få folk til å tenke seg om og forstå hvor ødeleggende mobbing er.
Mobbing må bekjempes på alle plan, så ikke flere risikerer å få livene ødelagt.