Et svangerskap er en tid for glede og spenning. Foreldrene venter spent på å ønske det nye familiemedlemmet velkommen.

Dessverre er det ikke alltid at ting går som forventet. Angela og Michael Bakker fikk en tøff start på livet som foreldre.

Bare 25 uker inn i svangerskapet måtte den lille datteren Naomi forløses. Dette er alt for tidlig, og sjansene for at spebarnet skulle overleve var dessverre svært små.

Heldigvis var den lille jenta sterk og de ansatte på fødeavdelingen jobbet døgnet rundt for å gi henne alt hun trengte for å vokse og bli sterkere.

Lille Naomi kom så tidlig til verden at hun ikke kunne få være sammen med sine foreldre i begynnelsen, ingen hudkontakt.

Dette er vanskelig for både barn og foreldre. Premature og nyfødte barn er helt avhengig av kroppskontakt for å trives og vokse. Derfor blir de lagt til morens bryst så fort som mulig etter fødselen.

Så to uker i en inkubator var hardt og derfor var gleden enorm da hun endelig kunne få ligge inntil mors bryst.

Etter denne første hudkontakten, fikk heldigvis Naomi mer og mer tid utenfor barnesengen. Mor og far byttet på å bære den lille og fulgte «kenguru-metoden».

Lille Naomi veide bare 360 gram da hun ble født. Hele åtte sykepleier hjalp til å flytte Naomi fra inkubatoren til mors bryst den første gangen. Senere gikk dette mer og mer knirkefritt.

Etter 128 dager kunne foreldrene ta lille Naomi med seg hjem og begynne livet sitt.

Familien prøvde å forevige å mange øyeblikk som mulig.

I videoen under får du se første gangen Angela får holde sin lille Naomi. Et rørende og fantastisk øyeblikk.