Ny forskning: Mennesker som pynter tidlig til jul er lykkeligst!

Foto: Pixabay.

Er du en av dem om elsker å pynte til jul og gjerne begynner i god tid? Da er det ikke rart at du smiler.

En studie viser at personer som er tidlig ute med juleforberedelsene er de mest lykkelige. Enda en grunn til å begynne med julebaksten og pyntingen i november.

Studien fant at juleforberedelsene gir sterke assosiasjoner til barndommens jul. En jul som gjerne var uten de store kravene og hvor magen kriblet.

Ifølge psykoanalytikeren Steven McKeown fungerer julepynt og juleforberedelser som et ankerpunkt, en snarvei for å vekke de gode følelsene som mange hadde som barn. Jo tidligere man starter med juleforberedelsene jo lengre får man føle på og nyte forventningen og godfølelsene.

I et psykologisk eksperiment fikk en tilfeldig gruppe med testpersoner analysere hus med og uten julepynt. Det viste seg at det var en sammenheng mellom graden av juleforberedelser og oppfattelsen av andre mennesker. Resultatet ble skrevet om i
Journal of Environmental Psychology.

Personer som pynter som jul, blir oppfattet som både mer strukturerte og ikke minst vennligere. Et stort pluss i boken med andre ord.

Ifølge forskerne er det igjen minnene fra barndommen som er avgjørende.

De sterke og gode følelsene knyttet til julen gjør at følelsene knyttet til den personen eller de personene blir enda sterkere.

Så nå er det ingen grunn til å føle du må vente med julepynten!