Ny forskning: Kvinner trenger mer søvn enn menn – fordi hjernen deres jobber hardere.

Foto: Pixabay

En gladnyhet til alle kvinner; dere kan med god samvittighet sove lenger enn deres menn – dere har mer komplekse hjerner.

Det er professor Jim Horne, fra Sleep Research Centre ved Loughborough University, som hevder at kvinner trenger mer søvn, melder Healthy Food House.

Pixabay

Han sier blant annet følgende: “En av hovedfunksjonene til søvn, er å la hjernen reparere seg selv og hvile ut. Når man sover, helbrederer hjernebarken – området som er ansvarlig for blant annet språk og hukommelse – seg selv.”

“Jo mer du bruker hjernen i løpet av en dag, jo mer hvile trenger den – og dermed mer søvn. Kvinner multitasker – de gjør mye på en gang og er fleksible – og bruker mer av hjernen enn menn gjør. Derfor trenger de mer søvn.”

Videre skriver professor Jim Horne at; «Kvinners hjerner er satt sammen annerledes enn menn sine og er mer komplekse, så de har et større behov for søvn. Gjennomsnittet er 20 minutter mer i døgnet, men noen kvinner trenger enda mer.»

Og skal vi tro professoren, bør menn la kvinner sove ut, om de vil ha et fredelig hjem. Kvinner som sover for lite føler nemlig mer sinne og fiendtlighet, sier han.

Dermed kan alle kvinner sove ut om morgningene med god samvittighet!

DEL gjerne videre på Facebook, så flere forstår at kvinner trenger mer søvn enn menn!