Når foreldre får et barn som er rammet av en sykdom som påvirker samspillet med andre, er det vanskelig å forestille seg hvordan livet vil bli. Man lærer seg fort å tilpasse livet den nye tilværelsen, men ikke alle utenfor tar hensyn til at du er i en annen situasjon.

For syv år siden fikk Tricia Klein en sønn som heter Timothy. Han ble diagnostisert med nonverbal-autisme da han var to år gammel. Siden den gang har hun hjulpet sønnen med å overvinne de daglige utfordringene han møter i hverdagen.

For Timothy er det blant annet utfordrende å håndtere situasjoner hvor det er mange mennesker. Det har gjort at Tricia har måtte avslå flere bursdagsfeiringer. Ikke fordi hun ikke unner sønnen å delta, men fordi det er svært utfordrende.

Som alle andre 7-åringer elsker Timothy å være aktiv. Han liker å spille fotball, svømme og se på YouTube-filmer.

En dag fikk sønnen en invitasjon Tricia sent vil glemme. Sammen med bursdagsinvitasjonen lå det en lapp som forandret alt.

Hele klassen var invitert i bursdagen, men på lappen stod det følgende:

“Carter sitter ved siden av Timothy på skolen. Han snakker ofte om Timothy og jeg håper virkelig han kan komme i bursdagen. Vi har leid et hoppeslått som skal stå i hagen. Nederst på slottet er det en sklie. Vi skal også ha vannballonger og vannpistoler. Kanskje Timothy kan komme litt tidligere på dagen, hvis det blir mye med hele klassen samtidig? Si i fra, så er jeg sikker på at vi kan få det til å fungere” 

 

Invitasjonen rørte Tricia til tårer. Denne ekstra omtanken gjorde så stor forskjell for den lille familien.

Mammaen som sendte invitasjonen bør være et forbilde for oss alle. Det å ta hensyn og forstå andres utfordringer koster så lite, men betyr utrolig mye.

Del gjerne dette videre, som en påminnelse til venner og bekjente.